Vážime si vaše súkromie

Súbory cookie sa používajú na ukladanie nastavení a predvolieb, na štatistiku a analýzu používateľského správania, poskytovanie funkcií sociálnych sietí a personalizáciu obsahu a reklám. Súhlas poskytujete spoločnosti AUTOCAR - Ťažné zariadenia, s.r.o.

Zásady ochrany súkromných údajov

Blog autocar

Na našom blogu nájdete články o všetkom, čo sa týka ťažných zariadení, prívesných vozíkov a prepravníkov, nosičov bicyklov, strešných nosičov a strešných boxov a nášho ďalšieho sortimentu.

Ako správne vybrať nosič bicyklov na ťažné zariadenie?

Ako správne vybrať nosič bicyklov na ťažné zariadenie?

Pri kúpe nosičov bicyklov na ťažné zariadenie sa stretávame s mnohými otázkami, preto Vám pár tipov, ako správne vybrať nosič priamo „na mieru“, prikladáme v nasledujúcom článku.

V prvom rade je veľmi dôležité uvedomiť si, aké typy bicyklov chcete na nosiči prevážať. Či ide o klasické bicykle, alebo elektrobicykle, ktoré sú konštrukčne väčšie a hlavne ťažšie. Treba si preto uvedomiť, aký priemer rámu má bicykel, podobne nemožno zabudnúť na maximálnu záťaž, ktorú ten-ktorý nosič má.
Nosnosť nosičov na bicykle totiž nie je rovnaká a skutočne Vám neodporúčame nosič preťažovať. Nemuselo by to dobre dopadnúť a počítame, žeby nikto nechcel zbierať bicykle kdesi na D1-tke. Maximálna záťaž nosičov sa pohybuje od 30 do 60 kg

Ďalším dôležitým aspektom pri výbere nosiča bicyklov na ťažné zariadenie je vedieť, koľko bicyklov potrebujete na nosič naložiť. Zvážte, či budete chcieť do budúcnosti prevážať aj viac bicyklov. Sú nosiče, kde naložíte max. 4 bicykle, k iným je možnosť dokúpenia adaptéru na tretí, resp. štvrtý bicykel.

sklopná funkcia nosiča na bicykle

Niektoré typy nosičov na ťažnú guľu sa dodávajú bez lišty osvetlenia a držiaku ŠPZ. Preto je dôležité pri výbere takéhoto typu nosiča na bicykle dokúpiť práve ešte spomínanú lištu osvetlenia s držiakom ŠPZ-ky, čo je nevyhnutné z legislatívneho hľadiska.

Mnohí sa často pýtajú na sklopnú funkciu nosiča bicyklov, s čím súvisí aj zatváranie zadných dverí. Drvivá väčšina nosičov, ktorými disponujeme, sklopnú funkciu má a štandardne sa kufrové dvere dajú otvoriť. Väčší pozor pri výbere si dajte najmä pri väčších VAN-kách, alebo typoch automobilov, ktorých zadné dvere sa otvárajú do boku (napr. Citroen Berlingo, Peugeot Partner a pod.). V týchto prípadoch jednoznačne odporúčame navštíviť niektorú z našich predajní v Ivachnovej, v Senci, alebo v Prešove, fyzicky nasadiť nosič na ťažnú guľu a vyskúšať otváranie zadných dverí po sklopení nosiča.

Pri tejto príležitosti Vám náš vyškolený personál podrobne vysvetlí, ako nosič na guľu nasadzovať a možnosti zloženia konkrétneho nosiča na bicykle.

zložený nosič na bicykle

Nezabúdajte tiež na uskladnenie nosiča bicyklov. Nie všetky sa dajú zložiť a pohodlne uskladniť v menších priestoroch, alebo v kufri Vášho auta. Pri každom nosiči nájdete aj jeho rozmery po zložení, čo Vám môže pomôcť v prípade, že nemáte možnosť prísť k nám na jednu z prevádzok a presvedčiť sa osobne.

Nemenej dôležitá a mnohokrát rozhodujúca je možnosť uzamykania bicyklov o nosič a samotný nosič o ťažné zariadenie. O tejto funkcii Vás bude ochotne informovať náš personál a rovnako Vám uzamykanie pri osobnej návšteve aj predvedie.

Pri kúpe nezabúdajte na elektroinštaláciu. Väčšina nosičov má už 13/8-pólovú elektroinštaláciu. Znamená to, že zástrčka nosiča má 13 pinov, avšak len 8 plne zapojených. Práve 8. pin rozširuje zástrčku o spiatočku, ktorá musí pri nosičoch už svietiť. Uvedomme si, že pri založenom nosiči na ťažnom zariadení nám nosič nahrádza zadné svetlá.

V prípade, že už ťažné zariadenie máte, namontovaná je 7-pólová elektroinštalácia a nemáte záujem o prerobenie elektriky na 13/8-pólovú elektroinštaláciu, je možnosť zakúpenia si nosiča so 7-pólovou zástrčkou. Pri každom nosiči bicyklov na našej stránke je táto informácia uvedená. Keby ste mali veľký záujem o kúpu nosiča s 13/8-pólovou zástrčkou, je možnosť dokúpenia redukcie (7/13). Avšak upozorňujeme, že v tomto prípade Vám spiatočka na nosiči nebude svietiť.

Dúfame, že sme Vám týmto článkom aspoň o čosi uľahčili rozhodovanie. V prípade ďalších otázok sa na nás neváhajte obrátiť, či už telefonicky, e-mailom alebo osobne na niektorej z našich prevádzok v Ivachnovejv Senci, alebo v Prešove.

Tešíme sa na Vašu návštevu.