Vážime si vaše súkromie

Súbory cookie sa používajú na ukladanie nastavení a predvolieb, na štatistiku a analýzu používateľského správania, poskytovanie funkcií sociálnych sietí a personalizáciu obsahu a reklám. Súhlas poskytujete spoločnosti AUTOCAR - Ťažné zariadenia, s.r.o.

Zásady ochrany súkromných údajov

Blog autocar

Na našom blogu nájdete články o všetkom, čo sa týka ťažných zariadení, prívesných vozíkov a prepravníkov, nosičov bicyklov, strešných nosičov a strešných boxov a nášho ďalšieho sortimentu.

Osvetlenie prívesu - Vidieť a byť viditeľný

Osvetlenie prívesu - Vidieť a byť viditeľný

Osvetlenie vozidla je jedným z dôležitých prvkov pre bezpečnosť v cestnej premávke. Iste sa Vám už stalo že niektorá zo žiaroviek vozidla vypovedala službu.

Čo robiť v prípade ak máte nefunkčné osvetlenie na prívesnom vozíku ?

Výmenu nefunkčnej žiarovky prívesu zvládne s ľahkosťou každý aspoň priemerne zručný užívateľ.

Čo potrebujete k výmene?

Jediným potrebným nástrojom k výmene je skrutkovač. Pred výmenou je ďalej potrebné si zaobstarať príslušnú žiarovku. Odporúčame zakúpiť sadu žiaroviek v ktorej nájdete všetky potrebné žiarovky nachádzajúce sa na prívese. Sadu žiaroviek pre prívesný vozík môžete zakúpiť aj u nás na e-shope alebo na niektorej z našich prevádzok v Ivachnovej (Ružomberok), v Senci, alebo v Prešove.

Popis použitých žiaroviek:

  • 21/5W Dvojvláknová – stretávacie a brzdové svetlo - spodná strana žiarovky má 2 kontakty.
  • 21 W Jednovláknová – smerové alebo hmlové svetlo
  • C5W Jednovláknová (sulfid) – osvetlenie EČ

Chceme upozorniť na pomerne častú situáciu nie len pri prívesoch, ale aj autách, kedy si užívateľ zamení dvojvláknovú žiarovku za jednovláknovú. Teda namiesto 5 W obrysovej žiarovky svieti 21 W a oslňuje tým vodičov za ním.

Samostatná výmena spočíva v demontáži krytu svetlometu, následne je možné vypálenú žiarovku vymeniť. Žiarovku demontujeme zatlačením a následným otočením. Pri osadzovaní novej žiarovky postupujeme opačným postupom ako pri demontáži.

Tento postup platí pri svetlách s klasickými žiarovkami. Ak máte nefunkčné svetla typu LED nie je možná výmena samostatne nefunkčnej časti svetlometu tzn. je potrebný nový svetlomet.

V prípade že máte svetlo poškodené alebo inak nefunkčné a nesúvisí to zo žiarovkami neváhajte využiť našu širokú ponuku svetlometov.